Pages

Thursday, November 14, 2013

Puasa Sunat

Assalammualaikum..

Alhamdulillah..hari nie selesai satu hari saya and mr asben puasa sunat utk bulan muharam nie.. 10 muharam kan. sok tinggal lagi satu hari untuk lengkapkan puasa sunat kitaorang. Kat pejabat petang tadi dah mesej mr asben cakap ari nie saya berbuka sorang-sorang. Ayat minta suami balik umah berbuka sama-sama. Hehehehe.. Permainan orang perempuan. Tapi mr asben tak dapat janji sebab tengah kerja kan. tapi kalau habis kerja cepat, dia promise balik rumah berbuka sama-sama.

Tapi saya tak adalah mengharap. faham juga dengan kerja suami nie. Balik jer dari kerja terus singgah kedai tapau nasi bungkus untuk saya berbuka kat rumah. "budget berbuka sorang" dah ada dalam kepala dah nie. Saya pun pas parking jer kereta depan kedai makan, terus jer terjah kedai. Sekali tengok lauk, fuhhhhhhhhhhh.... naik nafsu makan saya. Macam-macam lauk ada. Tapi bila fikir makan sorang, ambil lauk pun tak berapa banyak. Tapi rm 7.50 juga melayang. hehehe..

Balik jer rumah mak mertua ambil anak. Mak mertua kebetulan nak gi gunting rambut. So, saya bawakan sekali mak ke kedai gunting. pastu baru saya balik krubong "rumahku syurgaku". Tup2 mr asben call.. cakap nak balik, tanya mak ada bagi lauk tak. Hehe.. yes!! balik juga mr asben..

So, balik jer rumah tengok pintu pagar dah stanby buka. tapi mr asben lesap ntuh ke mana. Rupa-rupanya mr asben gi kedai beli mee goreng mamak, nasi goreng kampung, and ayam goreng.. 
Saya pula ada bungkus nasi putih, gabu goreng cili, ayam sambal, syur kangkung goreng. apa lagi, makan sakan lah mrs wife and mr asben malam nie.. :)

yg penting, masa saya balik umah jer, umah bersih you olssss.. mr asben dah tolong kemas kn sebelum dia gi kerja kol 3 pm.. hehe... kredit to mr asben.. 

Love you sayang :)

No comments:

Post a Comment