Pages

Saturday, May 21, 2011

Petua Tauke Kedai

Wa mau cita pada lu olang satu stoli aa..luOlang mau caya ka tak mau caya ka wa talak susah ati, wa talak jatuh miskin maa.. wa cuma mau kongsi ini stoli bagus untuk luOlang semua.. Itu ali aaa, wa bawak solang adik wa pegi bayar itu yuran mau masuk blajar punya. Lepas bayar itu yuran di bank aa, wa bawak itu olang pegi beli dia punya baju putih sama itu kain itam sama itu slua tracksuit mau sukan punya. Apa pasal wa guna ini bahasa? ayaaa..luOlang aaa,wa mau stoli luOlang lagi manyak tanya woo..

Masa wa tunggu adik wa test baju, wa diri solang2 depan itu kaunter dengan wa punya muka ada manyak sakit.. wa punya hidung ada kuar air hingus, wa punya mulut ada batuk2 lah.. itu tokey kedai pandang wa lain macam ooo.. terus dia cakap wa punya dada talak kuat maaa..talak strong... wa punya paru-paru manyak lemah.. sebab itu wa sakit itu macam.. Wa talak buat muka sedih depan itu tokey. Wa pun talak tau kenapa tiba-tiba itu tokey cakap itu macam. Wa angguk-angguk talak geleng-geleng maaa depan itu tokey..

Itu tokey pesan sama waa, "Kalau lu mau cpt baik, lu minum air panas. Sebelum tido, minum air panas. Bagusss... Jangan minum itu ais maa. Sedap memang sedap tapi lu punya dada talak kuat". Wa macam biasa angguk-angguk depan itu tokey talak geleng-geleng.. Wa balik umah wa telus masak air maaa..Minum air panas.. 2 hari lepas wa sudah baik woo.. Wa punya salasema sudah kurang, wa punya batuk ada baik.Wa manyak suka hati.. Tapi sekalang ar, wa punya salasema ada datang balik woo.. Apa pasal? Sebab semalam sama ini hari wa minum itu ais balik.. wa punya hingus talak henti2 kuar dari wa punya idung. Wa manyak susah hati ooo...

Jadi wa mau nasihat sama luOlang semua, bagus luOlang minum air panas macam wa kalau luOlang mau sihat maaa.. Kalau luOlang mau minum itu ais juga boleh.. Itu tokey pesan kalau mau minum ais juga, lepas makan lu telus minum maa.. Jangan lupa haa sama itu pesan tokey kedai. Manyak bagus ooo untuk yang sudah tua, yang rasa diri muda dan budak2..

No comments:

Post a Comment