Pages

Monday, March 7, 2011

Jom intai rantai keluarga Aku

Hari nie aku nak share semua mengenai ahli keluarga aku. Supaya korang semua mengenali aku dengan lebih rapat. Ini adalah keluarga aku.. Keseluruhan kami adik beradik adalah 13 orang. Aku lupa yang sulung umur berapa. Yang aku tahu umur abg bond aku sampai adik aku yang bongsu. Maaf yer.. Aku keliru kadang-kadang dengan umur. Hehehehe..

Bawah nie adalah keluarga aku. Abah, emak dan adik beradik aku yang lain. Dapat cari tak aku anak no berapa? Tak dapat?? Emmm.. usaha lagi yer... Dapat?? Wow.. pandainya.. 
Hehehehehe...
Bawah aku semua perempuan.
So sesiapa yang hendak jadi adik ipar aku, kena pandai-pandai ambil hati aku k. 
Hehehehehe...

Family Aku...




Yang bawah nie pula adalah family kak long aku. Ada 3 anak buah aku kat sini. Aidil adalah anak buah aku yang pertama. Umur dia? Hehehehe..
Maaf yer... Aku kurang ingat.. Bukan lupa tau..
Ahaks...

Sekarang kita tinjau family abg ayie aku pula. Abg aku nie baru kawen 2 tahun lepas. Anak dia baru sorang. Anak buah aku yang paling bongsu setakat nie. Umur dia?? IShhh.. Jangan lah asyik tanya umur. Adehh... Tu kelemahan aku tu.. Cuba korang tanya perangai dia macam mana. Confirm aku dapat jawab. Hahahahaha...
Perangai dia memang lasak. Aku pun tak tahan bila kena jaga dia nie..



Di bawah nie pula keluarga abg bond aku. Isteri kesayangan dia adalah kawan masa sekolah rendah, couple masa sekolah menengah samapai sekarang. Ada juga lah masa couple putus-putus sekejap. 
Tapi jodoh tu kuatkan. Sampai sekarang kekal beb...
Alhamdulillah...
Anak diaorang pun baru sorang.
Zafira namanye....
Nie pun lasak juga. Kalau berjalan tak nak dipegang. Tapi kalau penat tahu minta dukung.. 
Hahahahaha...

Yang kat bawah nie family kak Ain aku. Yang aku selalu dengar, sebelum kahwin laki akak aku nie ugut akak aku supaya kahwin dengan dia. Hahaha.... betol atau tak, wallahualam..
Nie kes peras ugut namanye.. Bahaya... Last-last kahwin juga korang yer.. 
Dari sorang dah dapat dua anak.. Lepas nie nak tambah lagi ker?
Adehh.. tapi kalau dah rezeki
Alhamdulillah...
ye dak?


Apa korang nie senyum-senyum dengan aku.. Aku bila lagi? Hehehehehe...
Korang nie.. Malulah aku.. Kalau boleh sok aku nak kahwin. Tapi lom ada jodoh..
So korang kena sabarlah yer..
Toing..toing...toing......


Jeng..Jeng..Jeng... 
Hehehehehe...

No comments:

Post a Comment