Pages

Sunday, March 20, 2011

Ada kepala tak ade badan

Adeh... Smlm member aku nie cite dia ade dengar something kt luar blok kitaorang nie. Dowg ckp tu bunyi B kuasa 2. Aku tnye lah ape benda binatang nama mcm tu. 
Gupenye kt kg aku benda tu dipanggil penanggal. Dowg ckp ade dengar bunyi macam kakak tua. Tapi familiar jugak lh benda tu dengan bunyi yang mcm tu. Mlm td aku ade dgr jgk ar bunyi mcm burung kakak tua tu.

Tetibe jer srm sjuk aku di buatnye. Tkut jgk mne ar thu dia sprintest kt tepi tgkp bilik aku nie. Tp stahu aku bnda tu dia trbang tinggi-tinggi. Dia x leh nk trbg rndah2 sgt lg. Lg stu dia x blh nk lalu2 kat pokok nie. Tkut trsngkut. Tapi pokok2 kt tepi blok aku nie plak dh kena ptong ari tu. 

Emm.. mmg best lh benda nie nk sprintest tiap2 mlm.Adehhh.. kecut perut aku.. Bnda nie nk percaya sgt pn xblh, x prcya pn xblh. Sbb makhluk2 halus nie mmg dh nyata dlm Al-Quran. Mmg ada antara2 kita nie yg mnjadikn jin, syaitan, iblis sbahagian dlm hdup mnusia2 yg berfikiran singkat nie.

Ok..kite smbung crite td. Mgikut kata orang-orang tua, bnda nie dia nk cari orang yang pregnant cos dia nk kn darah. Tp kn klu dia x blh nk trbg rndh, mcm mne plak dia nk isap drh org yg pregnant nie yer?
emmm...

Bile bnda nie nk kn habuan dia, dia akn kuar dari badan and akan masuk smula dlm badan sblm azan subuh. Tapi org tua2 ckp kalau nk perangkap dia nie, pasang jerat yang ada banyak-banyak duri supaya kepala and sluruh usus-usus dia tu tersangkut kat duri-duri tu.

Lagi satu orang tua-tua slalu pesan jangan gulung tikar and letak scara menegak. Aku pun x thu knp. Coz dowg ckp jgn terkejut nnti kalau kat ats tikar yg korang tgk kn tu tetiber jer korang tgk ade kepala tu. Nauzubillah.. Aku x thu lh. Kdg2 petua org2 dulu nie ade bnda trsirat di sbaliknyer. Ok dah..ckup cite bnda2 nie.. Nnti ade cite trbaru aku story lg.. HUHU

No comments:

Post a Comment