Pages

Monday, February 28, 2011

After amazing race

Tempoh hari aku ada berkongsi mengenai amazing race yang kitaorang join. Memang best. Sampaikan berhari-hari aku jalan terhenjut-henjut gara-gara otot aku kejang. Aku just nak share gambar kitaorang after amazing race. Walaupun tidak dapat top3 tapi kitaorang dapat top5. Hebat kan? 3 and 4 march nie ada lagi. So kawan-kawan.. Baby, Rika, Jen, Casey.. nak join ke x? hhahahaha.. Aku excited dah nie..

Layan gambar dulu.. Jom....









Sunday, February 27, 2011

Biar ku simpan cintaku

Biarlah orang nak berbicara mengenai aku. Aku dah letih. Letih untuk hidup dalam perkataan cinta. Dulu aku terlalu agungkan cinta. Tetapi cinta yang aku agungkan itu adalah cinta yang memakan diri aku sendiri. Cinta yang aku agungkan dulu adalah cinta yang menyakitkan aku sendiri. Mungkin ini adalah balasan kepada aku kerana lebih mengagungkan cinta sesama manusia daripada mengagungkan cinta aku kepada tuhan.

Aku tidak mahu terluka lagi untuk yang kesekian kali. Perit hati aku. Meskipun berjuta maaf telah kau lafazkan, tapi aku tak mampu lagi untuk bertahan. Aku tidak terdaya apabila tubuh badan aku menjadi bahan permainan orang untuk disakiti. Dan aku lagi tidak berdaya untuk bermain dengan perasaan. Perasaan sakit hati, perasaan sedih, perasaan terkilan.. Terlalu perit, terlalu sakit. Aku bertanya kepada diri aku sendiri. Kenapa aku tidak memaafkan sahaja perbuatan dia. Kenapa tidak aku lupakan sahaja perbuatan dia? Kenapa? 

Aku tidak mampu. Sudah berkali aku beri peluang. Sudah berkali aku menitis air mata. Sudah berkali aku mengeluh sakit setiap kali aku diperlakukan sebegitu rupa. Dan setiap kali itulah perkataan maaf akan keluar dari mulut dia. Dan setiap kali itulah kerana cinta, kerana sayang, aku terus memberi peluang. Tapi maaflah sayang.. Meskipun aku terlalu sayangkan kamu, aku tak terdaya lagi nak memikul bebanan ini. Aku tidak terdaya lagi mengalir airmata kerana sifat panas baran kamu. Kerana hormat aku terus bertahan selama ini. Tetapi tidak pada kali ini. Cukuplah di atas segala-galanya. 

Aku mampu untuk hidup sendiri. Aku mampu berdikari sendiri. Masih mengalir airmata aku setiap kali teringat semua perbuatan kamu. Maafkan aku. Aku tidak berdaya. 

Ku masih lagi teringat

Bicaramu yang terakhir
Pedihnya hingga menikam kalbu
Bisanya
Selamat tinggal sayangku
Selamat tinggal kasihku
Aku terpaksa pergi dahulu
Kerana terluka hati ini

Aku perlu membuat keputusan aku sendiri. Cinta aku pada siapa, sayang aku pada siapa, biarlah aku simpan sendiri di dalam lubuk hati aku. Sekarang aku cuma berserah kepada tuhan untuk menentukan perjalanan hidup aku. Walaupun perit, walaupun sakit yang terpaksa aku tempuh, aku redha dengan segala ketentuan yang telah ditetapkan. 

Kepada insan bergelar lelaki, bimbinglah wanita yang kamu sayang, jagalah wanita yang kamu sayang. Meskipun kamu telah kata, kamu telah menjaganya, tapi bukanlah setakat menjaga makan,minum, kesihatan.. Jagalah dari segi tingkah laku kamu. Jagalah dari segi perlakuan kamu. Jagalah hati dan perasaan pasangan kamu sebaik mungkin. Kamu tidak akan menyesal melakukan itu semua sekiranya percintaan kamu berakhir dengan kebahagiaan. 

Saturday, February 26, 2011

Lirik Lagu Kerana Terluka

Beratnya rasa hati nak melangkah pergi
Tetapi apakan daya aku terpaksa
Buat kali terakhir inginku mengucapkan
Semoga dirimu berbahagia selalu
Tentang diriku ini
Terserah padamu tuhan menentukan

Tak perlu kau bertanya kemana ku pergi
Pandailah aku menjaga diriku ini
Sekali kumelangkah oh biarlah kuteruskan
Perjalanan ini walaupun sendirian
Hanya tuhan yang tahu dukalara hidupku ini
Tak terkata duhai sayang

Ku masih lagi teringat
Bicaramu yang terakhir
Pedihnya hingga menikam kalbu
Bisanya
Selamat tinggal sayangku
Selamat tinggal kasihku
Aku terpaksa pergi dahulu
Kerana terluka hati ini

Kiranya tempias membasahai jendelamu
Itulah airmata yang jatuh dipipiku
Kiranya sang bayu menyentuhi paras wajahmu
Oh itulah rinduku
Yang menyebut namamu
Setelah kian lama tak jumpa

Friday, February 25, 2011

Aku tak kuat

Blog aku malam nie berbaur sedih dan terkilan. Fikiran aku kosong melayang-layang tak tentu haluan. Mungkin terlalu banyak kesalahan yang aku lakukan dulu sehingga aku mengalami nasib yang macam nie. Puas aku renung diri, puas aku bertanya pada diri. Kesalahan apa yang aku lakukan? Kekurangan apa yang aku miliki?

Aku masih mampu bertahan selagi mana aku termampu. Tapi sampai bila? Bila teruskan aku sakit,bila lepaskan aku sayang. Aku tiada pilihan. Aku perlu diam dan biarlah takdir yang menentukan segala-galanya. Tapi sampai bila? Puas aku menangis sendiri.. Puas aku merenung diri sendiri. Tiada kekuatan dalam diri aku untuk melawan. Tiada kekuatan dalam diri aku untuk mempertahankan diri aku sendiri. Adakah aku haya layak untuk diperlakukan sedemikian rupa. Adakah hati aku untuk dicalar? Adalah tubuh aku untuk disakitkan? Kenapa aku tak mampu nak melawan? Semua adalah kerana cinta. Benar cakap orang cinta itu buta.. Aku buta dalam perjalanan aku sendiri menerima cinta. Aku buta dalam perjalanan aku sendiri mengejar cinta..

Kuatkah aku? Mampukah aku? Mampukah aku untuk bersabar dengan semua ini. Mungkin dugaan bagi aku...

Wednesday, February 23, 2011

Luka Perempuan

Manusia dibezakan antara lelaki dan perempuan. Berbeza juga dari sifat semulajadi yang telah dianugerahkan pada lelaki dan perempuan. x payah aku nak jelaskan apa perbezaannya. Korang pun tahu sendiri aku rasa.
Jadi kat sini aku nak celoteh tentang luka perempuan. Bukan sebab luka kena pisau, kena kaca ker, tapi luka dengan perbuatan seseorang. Aku jeniskan perempuan nie pada 2 kategori lah. Satu kategori yang jenis cepat pemarah dan satu jenis lagi jenis yang suka berdiam. 

Kalau korang kenal dengan orang yang jenis pemarah nie, nasib malang korang lah. Memang kalau korang buat salah sikit pun, kategori nie akan cepat melenting x kiralah apa pun. Kalau korang kenal dengan yang suke berdiam nie masalah malang korang lagi terok. Bila korang dapat yang marah at least dia akan luahkan apa semua yang dia x puas hati. So dari situ korang boleh nilai apa keburukan yang korang dah buat. Apa yang menyebabkan dia x puas hati dengan korang. Tapi bila dapat yang pendiam nie macam mana? Korang x kan tahu apa yang ada dalam hati dia. Korang x kan dapat baca.

Sebenarnya orang yang pendiam nie, dia simpan semua rasa sakit hati dia. Dia jenis x suka nak meluahkan. Sakit hati tu semakin lama akan semakin lukakan hati dia tanpa korang sedari. Luka yang sikit tu makin lama akan menjadi semakin dalam, semakin parah. Walaupun dia cuba dan tetap bertahan dengan korang, tapi jangan terkejut bila satu hari sifat pendiam tu akan berubah menjadi ganas. Dekat situlah baru korang akan rasa sakit macam mana rasa sakit hati yang korang pernah wujudkan pada kategori nie dulu.

Jadi bila tibanya saat tu, x guna lagi korang nak salahkan perempuan kategori nie. Dah terlambat. Bila korang jumpa kategori nie, pertama sekali korang kena faham dia. Bila dia berdiam, tak semestinya dia marah tak semestinya juga dia suke. So, korang sendiri kenalah jaga perlakuan korang. Kenapa aku bercerita nie semua? Sebab aku adalah kategori perempuan yang lebih suka berdiam diri. Tapi diam aku tak bererti aku nie xde perasaan. Diam aku tak bererti aku kalah, tak bererti aku tewas.

Aku mudah memaafkan tapi aku tak mudah untuk melupakan.. Itu adalah aku...

Berdiam lagi baik

Nah..aku tengah badmood sekarang.. so.. tolong jangan kacau aku boleh x? tolong jangan bising boleh x?
x tahan tol aku.. Kenapa yer dalam dunia sekarang tak ramai orang yang boleh mengalah. Susah sangat nak mengaku kesilapan diri sendiri. Tapi tetap juga kata orang lain salah...

Aku tanya korang lah.. Apa yang korang rasa bila korang ajak seseorang makan ker, ape ker, terlalu banyak alasan yang diaorang bagi. Tapi bila diaorang plak yg ajak, kalau kita tak nak.pehhhhh... boleh bergaduh jawabnye.. Heran aku.. Cuba letakkan situasi korang tu balik kat situasi aku. Aku pun tahu marah juga. Bila aku ajak tak nak. Bila kamu ajak, aku nie x blh nak ckp tak nak. Mesti and wajib kena cakap nak. Hebat sangat ker? Pas tu bila bergaduh x pernah nak salahkan diri sendiri. Tak pernah nak mengalah. Memang manusia sekarang susah untuk kalah. Its ok.. Aku sabar je.. Malas aku nak berkira sangat.

Aku rasa malas nak bergaduh. So,.. bagus aku diam...So kalau aku dah diam tu, tolong ar korang faham yang aku tengah tak ada mood. So jangan korang nak ajak aku berbual atau ape.. Tak pasal2 korang plak yang kena tengking dengan aku nanti. Perut aku nie plak dari semalam sakit. Aku tak tahu apa masalah nye. Nak cakap aku tak makan, aku dah makan dah. Tak kan aku nak kena kanser perut plak. Tapi bagus juga. Bila aku sakit baru ada orang yang kesian dengan aku agaknye. Bila aku sakit baru ada orang yang berhenti nak marah2 aku, nak maki2 aku...

Kalau cinta kata cinta

Nie aku nak membebel sekejap. Lantak koranga lah nak baca ke tak nak. Sape yang tak nak baca tu korang tutup ar lubang hidung korang sendiri k. Aku nak cakap sikit nie, Korang baca tak tajuk aku kat atas tu? Apa yang aku tulis?? Apa yang aku taip?? Kalau cinta kata cinta kan? Korang tahu ker apa maksud dia tu? Senang cite macam nie lah. Kalau korang pergi ke kedai mamak ker, kedai roti canai ker, kalau korang nak pesan makanan, korang akan minta kan makanan apa yang korang nak?

Haaa... tu lah salah satu contoh dia. Kalau korang dah betul-betul syok kat seseorang nie, korang kenalah berani nak luah kan. Takkan tu pun aku nak ajar macam mana nak luahkan. Sama ada orang yang korang minat tu akan bagi respon ataupun tidak tapi sekurang-kurangnya korang dah luahkan apa yang korang rasa. Korang pk perasaan kita nie macam asam jeruk ker? Boleh dipendam jer lama-lama. Stokin pun boleh berbau tau tak kalau korang biarkan jer..

Aku bukan ape. Aku tak suka korang nak tipu perasaan korang sendiri. Cinta tu kan sesuatu yang indah. Kenapa korang nak tipu-tipu.. Last-last korang yang sakit hati sendiri. Mana tahu kot-kot orang yang korang syok pun suka kat korang juga. Haaa.. Kan dah satu perkara yang best tu.. Korang juga yang bahagiakan? Kalau korang lambat nak bagitahu tup2 orang yang korang suka tu dah terima orang lain?? Haaa... Siapa yang rugi.. Jangan malu nak luahkan perasaan korang. Terutama yang lelaki nie.. Chill man... Korang kan lelaki.. Apalah salahnya mulakan dulu..Apa salahnya mengalah.. emm...

Dah2..korang pk lah sendiri apa yang aku membebel nie...

Takziah

Semalam akak aku call aku. First soalan dia."kenapa kau deactived fb?" susah juga kan bila tiada facebook nie. Dia call semalam nak bagitahu anak sedara aku meninggal sabtu ari tu. Terkejut aku dengar. Anak dia baru satu tahun lebih akak aku cakap semalam. Aku pun kurang kenal sangat and tak tahu pun sedara aku tu dah dapat anak no 3. Dia meninggal sebab lemas dalam bekas air (tong air). Dia terjatuh dalam tong air..

Aku memang tak boleh dengar benda-benda macam nie. Sayu hati aku kalau bab-bab yang berkaitan dengan bayi nie. Macam mana anak dia lemas pun aku tak tahu. Bukannya dia dapat menjerit pun minta tolong. Bayi baru nak pandai berjalan. Kepada saudara aku nie, aku ucapkan takziah yer.. Kita tak minta benda-benda macam nie berlaku. Tapi kalau dah ajal, mana-mana boleh terjadi. Cuma kepada semua, lepas nie awasi lah anak korang yang masih kecil walau mana pun diaorang pergi.

Sedih sangat-sangat.

Sunday, February 20, 2011

Rumah Mahal Britney Spears harga rm60juta

Kalau aku lah dapat rm60 juta aku rasa aku memang gila. Gila sebab aku tak tahu nak buat apa dengan duit sebanyak tu. Britney nie dah ada rumah bernilai rm 27 dekat los angeles. Tapi dia rasa nak rumah yang lagi mahal dari tu. So dia beli rumah yang berharga rm 60juta. Gila beb.... Rumah dia ada 10 bilik tidur, 13 bilik mandi.. Pehh..dah boleh buat chalet... 





Siap ada ruang tari menari lagi kat rumah dia. Ada juga bilik permainan,meja hoki dengan mesin pinball untuk dua anak dia. Memang bestlah. Kat luar rumah plak siap ada gelanggang tenis, kolam renang, kolam air panas, ada gua dengan air terjun sekali.



Bapa Bunuh Anak

Aku baca metro semalam mengenai seorang bapa yang bunuh anak dia berusia 10hari. Ishhh.. Apa jenis manusialah macam tu. Walaupun ada masalah duit atau apa, janganlah sampai nak bunuh bayi tu. Memang sedih giler2 masa aku baca berita nie. Kalau bayi tu dah meninggal, kebumikanlah cara yang elok. Nie tanam kat dalam lubang jer.. Apa perasaan bayi tu kalau dia mampu bercakap. Ishh.. Tak dapat aku bayangkan. Luluh perasaan aku nie. Sayu rasa hati aku.

Bagi yang Islam, yang dah berkahwin, apabila bayi mereka meninggal, bayi tu lah yang akan mendoakan mereka. Tapi yang aku pelik, bagi pasangan yang betul2 perlukan anak, susah nak dapat. Tapi bagi pasangan yang dah ada rezeki, senang2 jer nak bunuh. Tolonglah... Kenapa manusia sekarang semakin kejam. Tiada lagikah pertimbangan dalam diri mereka.

Kesianlah pada anak-anak kecil yang tak tahu apa-apa tu. Yang tak mampu nak merintih, tak mampu nak bersuara. Kadang-kadang aku tertanya apa dalam hati diaorang yer masa diaorang bunuh bayi nie? Xde perasaan kecian ker? Xde perasaan simpati ker? Xde perasaan belas ihsan ker? Kalau parents kita buat benda yang sama dengan kita, aku rasa xde peluang kita nak lihat dunia nie. 

Kenapa orang yang hidup pada zaman 50,60an mampu untuk mempertahankan keluarga walaupun miskin. Tapi pada zaman sekarang, nyawa dah macam permainan dunia. Suka hati nak bunuh, suka hati nak buang. Korang pk lah sendiri. Menitis airmata aku nie bila aku pk kn bayi tu. Malang nasib dia. Xpelah sayang.. Walaupun takdir dunia begitu tapi ingatlah Syurga tempatmu........

Explore Vs Amazing Race

Memang first time aku join benda-benda macam nie. giler siot.. Satu kumpulan ada 5 org dan kumpulan yg bertanding seramai 11 kumpulan trmasuk kmpulan kitaorg. First halangan kitaorg sebelum dpt klu yg pertama kitaorg kena cari seekor serangga dan bawa serangga tu sbg bukti untuk kitaorg dpt klu yg pertama.. Cari punye cari kitaorg jumpa seekor semut dan semut tu lh penyelamat kitaorg utk dapatkan klu yg pertama. Klu yg pertama meminta kitaorg keluar dari politeknik and nantikan halangan seterusnya di pertengahan jalan.

Sampai kitaorg kat satu checkpoint, kitaorg diminta utk makan telur mentah utk dapatkan klu yg kedua. Arghh.. First time aku mkn telur mentah.Tapi nak x nak kitaorg terpaksa makan juga. Klu kedua kitaorg kena pergi pusat belia utk belia-belia wat camping. Memang jauh. Berlari kitaorg pergi tempat tu utk dapatkan klu yg ketiga. Sampai sekerat jalan aku berlari, aku muntah gara-gara makan telur mentah tu tadi. Tapi bila tengok kawan-kawan yang lain dah jauh ke depan, aku kuatkan juga semangat aku.

Then bila sampai kat kem belia, kitaorg kena berkayak mengikut sungai and cari tali berwarna merah sebagai bukti utk kitaorg dapatkn klu yg ketiga.. Dah lah kena turunkan kayak sendiri. Memang berat gila. Aku pernah berkayak kat tasik tapi xpernah berkayak dekat sungai. Sungai tu plak memang berhubung dengan laut. Kuat betul arus dia. Bila pergi ikut arus, tapi bila balik, kitaorang kena lawan arus sungai. Memang mencabar bagi orang yang xpernah berkayak macam aku. 

Pas kitaorg abix rintangan tu kitaorang dapat klu yg ketiga. Klu ketiga meminta kitaorg mencari tempat pelajar berlatih menari. Wahhh..parah.. kitaorang terpaksa berlari balik ke politeknik untuk pergi ketempat tu. Dekat 45minit aku rasa kitaorang berlari. Sampai jer kat tempat pelajar berlatih menari kitaorang diminta untuk memasukkan pensil ke dalam botol. Tapi kitaorang x blh pndang belakang. Just dengar pada arahan yg diberikan. Aku lah yg bg arahan dan member2 yg lain masukkan pensil tu. 

Bila dah masuk, klu seterusnya kitaorang "Hospital Komputer". So kitaorang berlari lagi pergi kat jabatan IT. Sampai kat jabatan IT kitaorg kena buat satu kotak menggunakan kertas. Then kitaorang kena masukkan air dan didihkan air di dalam kertas tersebut. Aku memang tak tahu bab-bab sains nie, so aku pun baru belajar macam mana nak didihkan air di dalam kertas. Kalau salah, boleh terbakar kertas tu. 

Bila kitaorang berjaya didihkan air dalam kertas tu, klu yg seterusnya "Digunakan setiap hari". So kitaorang pun berlari pergi ke tangki air politeknik. Sebenarnya kitaorang dapat jawapan dari klu tu sebab orang yg jaga tu yg bagitahu. Hahahaha.. Kalau x, blur juga kitaorang nak mencari apa maksud klu tersebut. Then bila dah tiba kat tangki air tu, kitaorang kena cari satu paku sebelum dapat klu yang seterusnya.. Apa lagi, sakan kitaorang mencari paku. Aku dengan selamba pergi tanya kat pak guard. Minta paku dari sana. Hahahaha... Bila dah dapat paku klu seterusnya adalah "Hantu kebuluran,pagi siang dan malam". 

Kalau dah hantu kebuluran nie confirm lah kat cafe. Mana lagi student nak pergi makan kalau bukan kat cafe. Tiba kat cafe kitaorang kena apungkan 10 batang jarum di dalam air. Semua sains. Hehehe.. macam mana nak apungkan jarum tu? jeng..jeng..jeng... Ada tips dia juga.. Dan akhirnya kitaorang berjaya. Klu yg seterusnya "Bola berwarna putih, biru dan hijau".. So kitaorang berlari pergi ke gelanggang bola tampar.. Bila tiba kat sana kitaorang kena lintas tali dan tali tersebut tak boleh tersentuh pada tubuh. Wah... Kitaorang pun apa lagi, angkat sorang-sorang. Then klu seterusnya kitaorang kena pergi "admin'. Kat sanalah penentu nombor kitaorang. Last-last kitaorang dapat no5. Ok lah juga tu. Kitaorang kan semua ladies2.. Mana lah mampu sangat nak lawan dengan semua kumpulan lelaki. Tapi kitaorang bersemangat. Hahaha.. 

Kesannya, kaki kitaorang nie sakit sangat. Kaki aku plak kejang berhabis. Sampai ke pinggang aku kejang. Bila nak berjalan pun susah. Ohhh... :(

Friday, February 18, 2011

Untuk Mencintaimu

Ok.
Sekarang nie aku ada masa untuk tulis entry jiwang. Sesuai pada mat-mat bunga dan minah-minah cintan yang datang jengah blog aku nie sekali sekala.
Tapi tak ada kena mengena dengan hidup aku k.
Just aku nak berkongsi apa yang ada di sekeliling aku.

Kadang-kadang bila kita dah bercinta
kita kurang yakin dengan cinta kita..
Kadang-kadang bila kita yakin dengan cinta kita
kita susah nak gapai..
Kita susah hendak pertahankan...
Terutama bila ada salah faham...

Bab nie memang aku dah lali lah.. coz aku pun pernah bercinta. Bab2 bergaduh nie memang kadang-kadang sakit dan lagi bertambah sakit bila terlalu cemburu, terlalu mudah salah sangka, dan terlalu mudah ikut perasaan..
Last-last baru menyesal,baru nak minta maaf. Nasib pasangan korang masih lagi nak maafkan korang.
Kalau dia dah give up, sape yang menyesal.. 
Korang juga yang gigit jari.
So sebelum apa2 yang korang nak cakap, nak tuduh, better korang fikir dulu.

Apa yang harus aku lakukan
Untuk membuat kau mencintaiku
segala upaya telah kulakukan untukmu

apa yang harus aku temukan
untuk membuat kau menyayangiku
inilah aku yang memilih kau untukku


Ok..untuk dua rangkap pertama nie memang puitis. Memang kadang-kadang bila orang bercinta semua benda sanggup dilakukan. Korang faham-faham je lah. Tapi korang kena ingat, kalau betul orang yang korang sayang, sayang korang juga, so korang jangan susahkan diri korang sampai sanggup berhujan,berpanas semata-mata untuk dapatkan cinta korang. 

Pada yang Islam, kita percaya jodoh pertemuan semua dah ditentukan. Jadi janganlah sampai korang nak menyusahkan diri korang. Bercinta biar berpada-pada. Berkorban jangan sia-sia. Bagus lagi korang berkorban pada parents yang dah besarkan korang dari korang xpandai cuci kencing sendiri sampai korang dah berjambang, dah berjanggut...

Apa-apapun, as a human kita memang tak dapat nak lari dari cinta. Tapi korang kena lah berpada-pada. Jangan sampai ada yang nak bunuh diri, ada yang nak membunuh gara-gara cinta. Benda nie semua pernah terjadi. Jangan korang kata mustahil. Tapi yang aku hairan,pelik dan ajaib, walaupun benda-benda nie semua dan ada depan mata, dah pernah terjadi tapi tetap ada juga yang buat.
Pada yang Islam tu faham-fahamlah hukum bunuh diri tu berdosa besar.

Dari korang nak bunuh diri, bagus korang jumpa aku.
Aku leh bagi cadangan, bagi sokongan pada korang..
Kalau setakat nasihat-nasihat bab-bab cinta nie kawan-kawan korang pun boleh.
Kalau korang x luahkan tu lah yang menjadi masalah pada diri korang sendiri sebenarnya.
Sebab tu lah korang rasa tertekan and buat perkara-perkara BODOH.

Sekian leteran aku untuk kali nie.




Thursday, February 17, 2011

Musuh Aku

Hari nie aku nak kongsikan berkaitan musuh aku nie.
Bukan sebab aku nak aibkan sapa-sapa ataupun aku nak buruk-burukkan dia
cuma aku rasa aku hendak meluahkan..
Ari tu classmate dia ada lepak bilik kitaorang. Then tetiba buka cerita tentang musuh aku ni.
Ada ke patut dia cakap aku nie rampas pakwe dia.
Hahahaha.. Funny..
Dalam hidup aku, aku belum lagi pernah nak rampas pakwe orang.
Persahabatan kau dgn pakwe aku dulu tak ada kena mengena dengan aku.
Sebab kau putus dengan dia pun bukannya ada kena mengena dengan aku.

Nie antara mesej yang dia bagi pada pakwe aku masa aku gaduh dulu..

"Oit..u kctau dkt gf ko 2.aku x tkt pun,xgerun pun dkt dia.jgn cuba cari psl dgn sy k. mgenangkan sy pgg JPK dah lma sy serang dia. Oww.. ptt lh hitam,gelap semcm ja dia.. ha3.. lawak2. x sesuai.. k la chau.. sy sentiasa akan brdendam dgn awak. ingatlah geng jpk sy byk kat kamsis laki"

Di atas nie adalah mesej yg dia hntr kt pakwe aku. Hitam + gelap tu dia tuju kn pada aku coz kulit aku xde lah cerah sangat. And then pakwe aku forward mesej dia nie pada aku. Bukan setakat nie jer, perempuan nie cuba gak nak berkomplot dengan geng-geng JPK dia kat kamsis laki untuk out kan pakwe aku dari kamsis.
Aku still simpan dia punye mesej sebagai bukti yang dia pernah cari masalah dengan aku. 

Yang kat bawah nie plak kawan aku jumpa dekat friendster perempuan tu dalam bahasa sarawak. Tapi yang penting isi dia memang untuk kutuk aku dengan pakwe aku.

Sudah-sudah lah tu. Kalau kau berani, face to face dengan aku. Aku nak face to face kau tu macam penakut jer.. Pas tu kau cerita kat orang yang aku nie rampas pakwe kau plak. Aduhhhh.. kau tu x matang lagi aku rasa. Tak tahu istilah rampas tu macam mana. Kesian aku tengok kau. Patutlah kau kurang kawan... 
Kesian...

Lirik Lagu Pelangi

Pelangi

Masih ku ingat waktu dahulu
Kali pertama kita bertemu
Terpaut hati ku ingin dekati
Siapa namamu ingin ku tahu
Kau terangi hari2 ku
Walau kita belum bersama
Tak pernah aku terduga
Akhirnya ikatan terpatri
c/o : Ku rasakan dunia ku
Gelap gelita tanpamu
Kau hadir bgai pelangi
Indah warna menyinari
Kan ku rayu kan ku tangisi
Kiranya kau putuskan aku
Biar terhapus semua ego nya seorang lelaki

Hingga kini hati ku tak kan berubah
Walau dicuba di pelbagai arah
Kan ku pegang janji kita berdua
Akan setia untuk selamanya
Jangan pernah kau katakan
Kau dan aku tidak sepadan
Kerna wajahmu yang membuatkan
ku terpesona merindukan
Kau dan aku akan bersama
Hingga kan maut memisahkan kita
Apa jua kan ku laku kan
Cinta setia kita lafazkan
c/o : Ku rasakan dunia ku
Gelap gelita tanpamu
Kau hadir bgai pelangi
Indah warna menyinari
Kan ku rayu kan ku tangisi
Kiranya kau putuskan aku
Biar terhapus semua ego nya seorang lelaki





Tak kan aku tinggalkan mu
Kerna bagiku kau cinta sejati
Tak kan mugkin pernah ku lupai
Rasa cinta untuk ku cinta mati
c/o : Ku rasakan dunia ku
Gelap gelita tanpamu
Kau hadir bgai pelangi
Indah warna menyinari
Kan ku rayu kan ku tangisi
Kiranya kau putuskan aku
Biar terhapus semua ego nya seorang lelaki


c/o : Ku rasakan dunia ku
Gelap gelita tanpamu
Kau hadir bgai pelangi
Indah warna menyinari
Kan ku rayu kan ku tangisi
Kiranya kau putuskan aku
Biar terhapus semua ego nya seorang lelaki


LIrik Lagu Trouble Is A Friend

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

Lirik Lagu 150 Juta Kali

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"hei kenapa kau masih lagi mahu kan dia?"
"apa kau buta?apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
di depan semua engkau tarik tangan aku
yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu,
sambil ketawa engkau bilang satu persatu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"tapi dia nangis tonton cerita korea"
"dia mungkin keras bila bersuara"
"tapi dia jelas jujur apa adanya"

Aku lagi kenal dia

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
aku pesan padamu apa yang bakal jadi
"engkau dan aku mungkin ada tidak serasi"
"kau sangat manis,aku ini pula dawai besi"

Di setiap seratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam tak percaya
apa kau lihat padaku, jujurkan saja
terus kau cubit daguku sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"tapi sayang tahan kalau salahnya saya"
"sayang mungkin saja keras kepala"
"tapi sayang manja bila kita berdua"

Saya kenal sayang saya

Buat apa dicerita bahagia kita rasa
biar tidak dipercaya, peduli orang kata
baju ronyok tak apa asal pakai selesa
berkilau tak bermakna kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
tapi bisa nangis semata demi senja
suaraku keras tak berbahasa
kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
aku punya manja kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua

Lirik lagu Love Story

We were both young when I first saw you 
I close my eyes and the flashback starts 
I'm standing there on a balcony in summer air 
See the lights, see the party, the ball gowns 
See you make your way through the crowd 
And say hello, little did I know 

That you were Romeo 
You were throwing pebbles 
And my daddy said stay away from Juliet 
And I was crying on the staircase 
Begging you please don't go 

And I said 
Romeo, take me somewhere we can be alone 
I'll be waiting, all there's left to do is run 
You'll be the prince and I'll be the princess 
It's a love story, baby, just say yes 

So I sneak out to the garden to see you 
We keep quiet 'cause we're dead if they knew 
So close your eyes, escape this town for a little while 

Oh, oh, oh 

'Cause you were Romeo, 
I was a scarlet letter 
And my daddy said stay away from Juliet 
But you were everything to me 
I was begging you please don't go 

And I said 
Romeo, take me somewhere we can be alone 
I'll be waiting, all there's left to do is run 
You'll be the prince and I'll be the princess 
It's a love story, baby, just say yes 

Romeo, save me, they're trying to tell me how to feel 
This love is difficult, but it's real 
Don't be afraid, we'll make it out of this mess 
It's a love story, baby, just say yes 

Oh oh

I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around 
My faith in you was fading 
When I met you on the outskirts of town 

And I said 
Romeo save me, I've been feeling so alone 
I keep waiting for you but you never come 
Is this in my head, I don't know what to think 
He knelt to the ground and he pulled out a ring 
And said 

Marry me, Juliet, you'll never have to be alone 
I love you and that's all I really know 
I talked to your dad, you'll pick out a white dress 
It's a love story, baby, just say yes 

Oh, oh, oh, oh 

Lirik lagu Airplane

Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now) (wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now) (wish right now)

Yeah
I could use a dream or a genie or a wish
To go back to a place much simpler than this
Cause after all the partyin’ and smashin’ and crashin’
And all the glitz and the glam and the fashion
And all the pandemonium and all the madness
There comes a time where you fade to the blackness
And when you’re staring at that phone in your lap
And you hoping but them people never call you back
But that’s just how the story unfolds
You get another hand soon after you fold
And when your plans unravel
And they sayin’ what would you wish for
If you had one chance
So airplane airplane sorry I’m late
I’m on my way so don’t close that gate
If I don’t make that then I’ll switch my flight
And I’ll be right back at it by the end of the night

[Chorus]

Somebody take me back to the days
Before this was a job, before I got paid
Before it ever mattered what I had in my bank
Yeah back when I was tryin’ to get a tip at subway
And back when I was rappin’ for the hell of it
But now a days we rappin’ to stay relevant
I’m guessin that if we can make some wishes outta airplanes
Then maybe yo maybe I’ll go back to the days
Before the politics that we call the rap game
And back when ain’t nobody listened to my mix tape
And back before I tried to cover up my slang
But this is for the decatur, what’s up Bobby Ray
So can I get a wish to end the politics
And get back to the music that started this shit
So here I stand and then again I say
I’m hopin’ we can make some wishes outta airplanes?

Two Is Better Than One

I remember what you wore on our first day
You came into my life
And I thought hey
You know this could be something
‘Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I’m left with nothing

So maybe it’s true, that I can’t live without you
And maybe two is better than one
But there’s so much time, to figure out the best in my life
And you’ve already got me coming undone
And I’m thinking two, is better than one

I remember every look upon your face,
The way you roll your eyes, the way you taste
You make it hard for breathing
‘Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything’s okay
And finally now, believing

And maybe it’s true, that I can’t live without you
Well maybe two is better than one
But there’s so much time, to figure out the best in my life
And you’ve already got me coming undone
And I’m thinking two, is better than one

Yeah, yeah

I remember what you wore on our first day
You came into my life
And I thought hey

Maybe it’s true, that I can’t live without you
Maybe two is better than one
But there’s so much time, to figure out the best in my life
And you’ve already got me coming undone
And I’m thinking

Oooh I can’t live without you
‘Cause baby two is better than one
There’s so much time, to figure out the best in my life
And I’ve figured out with all that’s said and done
Two, is better than one
Two is better than one.

Lirik Masih - Lydias Diery

Masihkah ada cintamu
Seperti yang lalu
Terhadap diriku
Kau tak seperti dahulu

Maafkan diriku
Kernanya aku bersalah
Di manakah cinta sucimu
Di manakah cinta sucimu

Tiada cintamu padaku
Ku tahu ku bukannya lagi mimipi-mimpimu
Biarlah segala yang lalu
Lupakanlah segala memori cinta kita

Berlalu saja cinta kita
Berakhir saja cinta kita
Aku tak terbiasa
Aku tak biasa

Masihkah ada cintamu
Seperti yang lalu
Terhadap diriku
Kau tak seperti dahulu

Maafkan diriku
Kernanya aku bersalah
Di manakah cinta sucimu
Di manakah cinta sucimu

Tiada cintamu padaku
Ku tahu ku bukannya lagi mimipi-mimpimu
Biarlah segala yang lalu
Lupakanlah segala memori cinta kita

Tiada cintamu padaku
Ku tahu ku bukannya lagi mimipi-mimpimu
Biarlah segala yang lalu
Lupakanlah segala memori cinta kita

Berlalu saja cinta kita
Berakhir saja cinta kita
Aku tak biasa
Aku tak biasa

Lirik Eren - Takkan Pisah

sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa, ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku

bila nanti orang tuamu meridhoi dengan
apa yang ku rasakan padamu
semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitu pun orang tuaku

kau takkan tinggalkanku
takkan pernah, sayangku
janjimu janjiku untukmu

reff:
takkan ada yang pisahkan kita
sekali pun kau telah tiada
akan ku pastikan
ku kan memeluk menciummu di surga

jangan kau pergi tinggalkan aku
bawa aku ke mana kau mau
janji ku padamu
jiwa dan ragaku mati pun ku mau

Vierra Rasa Ini




Lirik Lagu Vierra Rasa Ini

Ku tak percaya kau ada di sini
Menemaniku di saat dia pergi
Sungguh bahagia kau ada di sini
Menghapus semua sakit yang kurasa

Mungkinkah kau merasakan
Semua yang ku pasrahkan
Kenanglah kasih..

Reff :
Ku suka dirinya, mungkin aku sayang
Namun apakah mungkin, kau menjadi milikku
Kau pernah menjadi , menjadi miliknya
Namun salahlah aku, bila ku pernah merasa ini

Pelan-Pelan Saja - Kotak

ku tahu kamu pasti rasa
apa yang ku rasa
ku tahu cepat atau lambat
kamu kan mengerti

hati bila dipaksakan
pasti takkan baik
pantasnya kamu mencintai
yang juga cintai dirimu
cuma kamu

reff:
lepaskanlah ikatanmu dengan aku 
biar kamu senang
bila berat melupakan aku
pelan-pelan saja

tak ada niat menyakiti
inilah hatiku
pantasnya kamu mencintai
yang juga cintai dirimu
cuma kamu

repeat reff
pelan-pelan saja

repeat reff
pelan-pelan saja
(lepaskan aku, lepaskan aku, lepaskan aku)
pelan-pelan saja

That when i love u

- That when i love u -

When you have to look away 
When you don't have much to say 
That's when I love you 

I love you just that way 
To here you stumble when you speak 
Or see you walk with two left feet 
That's when I love you 

I love you endlessly 
And when your mad 'cause you lost the game 
Forget I'm waiting in the rain 
Baby, I love you, I love you anyway 

'Cause here's my promise made tonight 
You can count on me for life 
'Cause that's when I love you 
When nothing you do can change my mind 

The more I learn, the more I love 
The more my heart can't get enough 
That's when I love you 
When I love you no matter what 

So when you turn to hide the eyes 
'Cause the movie it made you cry 
That's when I love you 
I love you 
A little more each time 
And when you can't quite match you clothes 
Or when you laugh at your own jokes 
That's when I love you 
I love you 

More then you know 
And when you forget that we had a date 
Or that look that you give when you show up late 
Baby, I love you, I love you anyway 

So here's my promise made tonight 
You can count on me for life 
'Cause that's when I love you 
When nothing you do can change my mind 

The more I learn, the more I love 
The more my heart cant get enough 
That's when I love you 
When I love you no matter what 

Ohh, that's when I love you when nothing baby 
Nothing you do could change my mind 
The more I learn, the more I love, the more my heart can't get enough 
That's when I love you 
When I love you no matter what 
Ohh, no matter what

We Belong Together

(Ooh, ooh, sweet love, yeah)

I didn't mean it
When I said I didn't love you, so
I should have held on tight
I never shoulda let you go
I didn't know nothing
I was stupid, I was foolish
I was lying to myself
I could not fathom that I would ever
Be without your love
Never imagined I'd be
Sitting here beside myself
Cause I didn't know you
Cause I didn't know me
But I thought I knew everything
I never felt

The feeling that I'm feeling
Now that I don't hear your voice
Or have your touch and kiss your lips
Cause I don't have a choice
Oh, what I wouldn't give
To have you lying by my side
Right here, cause baby
(We belong together)

[chorus]
When you left I lost a part of me
It's still so hard to believe
Come back baby, please
Cause we belong together

Who else am I gon' lean on
When times get rough
Who's gonna talk to me on the phone
Till the sun comes up
Who's gonna take your place
There ain't nobody better
Oh, baby baby, we belong together

I can't sleep at night
When you are on my mind
Bobby Womack's on the radio
Saying to me
"If you think you're lonely now"
Wait a minute
This is too deep (too deep)
I gotta change the station
So I turn the dial
Trying to catch a break
And then I hear Babyface
I only think of you
And it's breaking my heart
I'm trying to keep it together
But I'm falling apart

I'm feeling all out of my element
I'm throwing things, crying
Trying to figure out
Where the hell I went wrong
The pain reflected in this song
It ain't even half of what
I'm feeling inside
I need you
Need you back in my life, baby

[chorus]
When you left I lost a part of me
It's still so hard to believe
Come back baby, please
Cause we belong together

Who else am I gon' lean on
When times get rough
Who's gonna talk to me on the phone
Till the sun comes up
Who's gonna take your place
There ain't nobody better
Oh, baby baby, we belong together, baby

[chorus]
When you left I lost a part of me 
It's still so hard to believe 
Come back baby, please 
Cause we belong together 

Who am I gonna lean on 
When times get rough 
Who's gonna talk to me
Till the sun comes up 
Who's gonna take your place 
There ain't nobody better
Oh baby, baby
We belong together


Thursday, February 10, 2011

SpotCheck

Malam tadi ada spotcheck kat blok kamsis pelajar perempuan.
Pehh... Time tu aku baru jer tido. 
Memang aku letih juga masa tu.
Sedap-sedap aku tido tup2 ada pengumuman
"Kepada semua pelajar perempuan, sila berkumpul di hadapan blok masing-masing"
Sikit lebih kuranglah macam tu pengumuman dia.
Member aku pun kejut aku suwuh aku bangun.
Bangun jer dari tido terus aku tanya dia
"Spotcheck ka?"
Dia pun angguk kepala, aku pun bergegas bangun.

Sebelum nie bilik kitaorang memang kena aim. Ada perempuan busuk hati aka musuh aku sendiri pergi mengadu kat felo (warden kamsis) yang bilik kitaorang nie "bermasalah". Tu lah yang aku geram sangat-sangat.
Kenapa dia tak puas hati? Sebab pakwe aku sekarang pernah terjalin hubungan dengan perempuan tu.
Tapi belum sempat couple lagi. Konon masa-masa nak berkenal-kenallah kot.
Kebetulan pula waktu tu dia pegang jawatan AJK JPK(Jawatankuasa Pengurusan Kamsis)
Kiranya ada "pangkat" juga lah tu.
Dia berdendam dengan pakwe aku sampai dia nak cari jalan supaya pakwe aku nie kena buang dari kamsis.
Dia pun ada bagi mesej mengutuk-ngutuk aku.
Dia cakap aku nie hitam macam negro. Sabar je lah.
Hahahaha...

OK,nantilah aku cerita pasal musuh aku nie.
Now berbalik pada spotcheck kitaorang malam tadi.
Dalam pukul 11lebey kitaorang pun berkumpullah depan blok masing-masing.
Dah macam pendatang asing pun ada aku rasa time tu.
Tapi emosi aku masa tu more pada marah and takut gak apa yang jadi masa spotcheck nanti.
Sampai pukul 12lebey nak dekat pukul satu baru tiba giliran bilik kitaorang. 4 orang dalam satu bilik.
Mula-mula felo lain yang masuk. Periksa sikit-sikit jer. Then clear dia pun keluar dari bilik.
Fuh..lega kitaorang masa tu tak ada apa yang kena.

Berceritalah aku dengan member-member seroomate aku nie tadi. Tup-tup jer ada lagi felo yang masuk bilik kitaorang nak buat spotcheck. Sampai 4 orang lak tu yang masuk.
Adehhh...
Memang diorang spotcheck habis-habisan sebab diorang dah tahu bilik kitaorang ada "story" gara-gara mulut musuh aku nie tadi yang gi mengadu pada felo. Tapi felo tak dapat apa-apa bukti dalam bilik kitaorang.
Tu lah, caya lagi cakap musuh aku tu. Last-last bilik aku gak yang kena aim.
Tapi sayangnya barang-barang untuk memasak kena rampas coz memang peraturan kat sini pelajar di larang masak dalam bilik. Just boleh makan maggi jer.
Rendamlah dalam air panas. 
Pada yang belajar tu memang dah familiar kot dengan cara nie. Kecuali pada pelajar yang memang boleh memasak di dalam bilik. Bawa rice cooker and dapur gas. Yang kitaorang nie bawa rice cooker jer.
Masak dalam rice cooker. Hehehe.. Tapi layan jugalah. Best....

Cuma aku jaranglah join geng-geng aku dalam bilik nie. Sebab aku selalu makan di cafe dengan buah hati aku.
Dekat 20minit aku rasa bilik kitaorang kena geledah sebab nak cari "bukti" tu. Almari,katil,kotak kecil sampai ke kotak semua kena kambur. 
Sampaikan belacan pun diaorang nak ambil. Adeh....
Tapi sempat diselamatkan belacan tu. Felo kasihan dengan kitaorang kot. Member aku suka makan belacan tu. Yang aku nie kalau makan belacan confirm selsema tak pandai nak berhenti. Sebab tu aku kurang sikit dengan belacan nie.

Dah tak dapat "bukti" felo pun frust aka kecewa. 
Keluarlah mereka dari bilik kitaorang yang ternyata bersih dari "story" yang dibawa oleh musuk aku nie tadi..
Macam nie punya perempuan pun ada..

Wednesday, February 9, 2011

Hapus DRAF

Emm.. 
Ni lah kali pertama aku rasa tak ada draf yang tercicir dalam blog aku. 


Nie lah yang keluar masa aku nak check aku punye draf dalam blog nie. Hehehe..
Kalau tak menimbun-nimbun draf dalam blog aku nie.
Draf yang aku maksudkan adalah post-post aku yang aku x publish kat blog nie.
Kenapa aku tak publish apa yang aku post?
Ada sebab-sebabnya..

1) Aku lupa nak publish apa yang aku dah taip
2) Line berokband yang tersangat lembab sampaikan aku cancel jer masa nak publish tu.
3) Sebab post aku x habis cerita lagi and aku berniat nak sambung lain hari tapi lastly aku terlupa.
4) Post yang aku tak jadi nak publish due to masalah kekeringan idea.

Aku rasa blogger-blogger lain pun macam nie kot. Tapi mungkin tak pada blogger-blogger yang memang dah ada idea yang mantap and sanggup menunggu depan lappy
 atau depan pc lama-lama untuk publish post diorang.
Respectlah pada korang yang macam nie.
Aku try nak jadi macam u all. 

Tapi kadang-kadang aku busy dengan meeting rakan-rakan, date dengan sayang. Haaaa....
Macam manalah nak ada idea yang mantap. Membaca pun jarang. Baca nota untuk exam jer. Hehehe...
Kalau aku post nota-nota aku nie macam aku nie pandai sangat pula. Tapi tak salahkan kalau berkongsi nota. Ok, ada masa nanti aku kongsikan nota-nota aku khas untuk mereka yang belajar di dalam jurusan IT pengaturcaraan...

Selamat membaca dan teruskan beramal... (^_^)

Melaka Negeri Kelahiran Aku Ok

Korang bangga dengan negeri tempat kelahiran korang?
Wow...
Aku?? Korang tanya aku? Mestilah aku bangga. OK,besarkan mata korang baca post aku nie betul-betul. Jangan miss satu word pun.
Good...

Aku lahir kat Hospital Melaka.
Aku sekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Seri Mendapat, Merlimau Melaka atau lebih dikenali sebagai SKSM. Walaupun sekolah jauh di pedalaman,tapi sekolah nie bermulanya karier aku sebagai seorang pencerita. Hahaha.. Korang tak percaya ke? Kalau korang tak percaya, korang tanya kawan-kawan aku yang lain. Dari darjah tiga bakat aku diasah sehinggalah ke darjah enam. Semua pertandingan bercerita mesti ada muka aku. Dan aku rasa agak popular juga lah aku masa tu. Haahaha...

Aku sekolah menengah pula di Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Abdul Rahman Yakub, Merlimau Melaka atau lebih dikenali sebagai SDARY. Waktu sekolah menengah tak ada apa yang terlalu menarik aku nak kongsikan. Aku pernah masuk pertandingan bersajak dan pertandingan menyanyi masa ada aktiviti kat sekolah. Dua-dua pertandingan tu aku dapat no3. Hehehehe... Pas tu ada gak aku join pertandingan pidato piala diraja. Wow.. First time aku join pertandingan nie. Peringkat daerah aku johan. Bila tiba peringkat negeri, tettttttttttttt... hehehe... Faham-faham sudah..


Nie lah namanya kapal samudera. Best masuk dalam nie kalau korang dah penat-penat berjalan. Leh duduk sambil ambil aircond. Sejukkan badan yang dah berpeluh. Haha..


Korang bezakan bomba dahulu dengan bomba sekarang. Emm.. Menarik kan..


"dik,tolong jangan panjat yer". Nanti jatuh siapa yang susah. Haa.. Nia adalah keretapi tanah melayu dulu-dulu punyer.. Landasan pun original. Bukan ciplak ok. Tu lah sampai ada yang sanggup nak panjat. Hahaha..


Kalau korang yang berasal dari Melaka, memang korang tahulah macam mana bandar Melaka, macam mana negeri Melaka. But pada sesiapa yang belum nak tahu and belum lagi tahu-tahu macam mana rupa Melaka nie, jom ramai-ramai kita datang Melaka. Orang selalu cakap, dan sejarah pun ada menerangkan Melaka nie banyak tempat-tempat bersejarah. Ye..memang betul. Hospital Melaka pun merupakan sejarah bagi aku sebab kat sana lah aku dilahirkan. Hahaha.. tapi tu sejarah untuk aku je lah. Takde kena mengena dengan korang pun.

Penat aku membebel. Nanti sambung yer.... Wassalam