Pages

Tuesday, January 18, 2011

Rindu my Hometown

Assalammualaikum..

Mood NY sekarang rindu dengan hometown NY dekat jasin tu..
Rindu to mom, rindu to everything..
Bila NY ada masalah atau ada something yang mengganggu fikiran NY bila NY kat sarawak nie,
perkara pertama yang NY akan rindu adalah hometown NY.
Bila kat kampung and setiap kali NY sedih, NY rasa nak menangis,
NY akan masuk bilik and nangis sepuas hati NY.
Ataupun bila fikiran NY terganggu,
NY akan masuk bilik juga.


NY boleh rest mind NY dengan suasana yang sunyi.
Tapi kat sini tak dapat NY buat macam tu.
NY berkongsi bilik dengan 3rakan yang lain. So,faham-fahamlah...
Masing-masing ada hak masing-masing and NY kena hormat setiap seorang.
NY tak biasa nangis depan orang.
Nangis dalam hati jer lah jawabnya.

Kenapa NY mesti menangis?
Bila NY merasakan ada beban yang NY tidak dapat hendak tanggung,
perkara  yang akan NY lakukan adalah menangis.
Menangis dan terus menangis sehinggalah NY rasa lega.



Halaman rumah NY. Tenang bila waktu pagi. Miss sangat-sangat. Sekarang bulan 1, bulan 5 nanti baru NY akan balik kampung.. Lama sangat nak tunggu.. 


Korang pernah rasa ke apa yang NY rasa bila korang jauh dari family korang. Walaupun umur NY tahun ini dah mencecah 23 tahun tapi NY tetap pentingkan family walau apa pun yang berlaku.
Bagi NY, family NY lah sumber inspirasi NY sehingga sekarang 
and
InsyaAllah sampai bila-bila...

No comments:

Post a Comment