Pages

Monday, November 15, 2010

Aku dan lelaki

Aku nie bukannyer x suke dgn lelaki. Tetapi kadang-kadang bile aku tgk sekeliling and apa yang berlaku pada diri aku pun membuatkan aku fikiran aku tertutup untuk lelaki. Bukan nyer bermakna aku nie minat pmpuan k. Nauzubillah min zalik. Minta dijauhkan sifat and perasaan macam tu.

Ok. now berbalik kepada story aku. Aku nk kongsi kan sedikit sebanyak yang aku inginkan dari seorang lelaki dan yang aku xnk dari seorg lelaki. Perkara yang aku suke pada lelaki and perkara2 yang aku x suke pada lelaki.

Sifat yang perlu ade pada lelaki:

1) Aku nie suke sekiranya lelaki ade perasaan tanggujawab bukan pada diri aku, tapi pada diri dia sendiri, pada keluarga dia. Tanggungjawab kat sini maksud aku dia x abaikan parents dia, adik beradik dia. Aku mmg tabik pada org yg mcm tu. Sbb arwah abg aku dulu mmg mcm tu. Pernah aku igt lagi kata2 dia pd family aku

"Biar abg nie x tukar spender, xde dwet, jnji abg nk adik2 abg blajar and x idup susah"

Tu ayat arwah abg aku dulu. Walaupun agk mengong skit sbb istilah "x tkr spender" tu kan, tp mmg mcm tu ar perangai dia. Tanggungjwab mmg no 1 pd adik beradik and pada ibu bapa no satu.

Aku xnk mcm ade sesetgh mamat nie blnjer awek bukan main lg, KFC, McD, tp adik2 kat umah berlapar. Mak bpk idup susah. Klu laki mcm tu aku jumpa, mmg menyirap jer aku tgk. Kau tgk gmbr kt bwh nie, Sjer jer aku selit kan. Xde kena mengena pun dgn point aku no 1 nie..



2) Aku cukup2 xsuke kalau lelaki yang manje terlebih2. Fuh..Walaupun sesetengah pmpuan mmg suke laki yang manje-manje, tapi pada lelaki, mohon ampun dan maaf lah. Aku mmg xde sifat untuk suke lelaki yang manje2 nie. Kang aku menyampah korang salah kan aku plak. Tp dh terang-terang mmg aku dh kabar kn aku xsuke laki yg manjer2. Bukan nyer ape, jiwa aku nie mmg x sesuai dgn situasi mcm tu.


Kau tgk ar tu, nk jer swuh bini@awek puji diri dia handsome. ceh.. Aku puji sekali blh ar. Kalau nk swuh aku puji lebey2 mmg ar aku xnk. Satu lafaz dari mulut aku bererti mmg aku mksud kn nyer. Kalau aku ckp hndsome means handsome. Jgn nk tnye byk2 kali..

" awk,sye hndsome x?"

"syg,abg hndsome x?"

Sory to say..mmg aku x jwb lagi. hehehehe...

3) Yang nie mmg aku x suke giler2 tahap gaban. Dah kapel2 dgn aku pas tu nk ade scandal dgn org len plak. Klu nk scandal byk2 xpyh nk kapel2. Hahaha.. Aku lagi suke mcm tu. Ni kang klu aku nmpk msg pmpuan dlm tpon kau, aku yg sakit ati. Aku nmpk kau keluar dgn pmpuan, aku yg mkn ati.


Byk sgt mkn ati aku yg sakit. Bukan nyer kau. Kalau ati aku bengkak spe nk brtggjawab???

No comments:

Post a Comment