Pages

Saturday, November 20, 2010

Pengkalan Balak

20 November 2010

Sejak aku balik dari sarawak nie lah first time aku gi pantai. Akak aku ajak gi pengkalan balak. Best lh jugak. Tapi aku xde lh mndi kt laut sbb aku x suke mndi laut. Hahaha.. Nanti itam lorh.. X sanggup aku. Puas aku tepek krim kt muke aku yg x seberapa nk putih nie. Kang itam legam plak dek penangan cahaya matahari. Ok, sekarang aku nak kongsikan pic2 yang aku ade amk masa aku gi pengkalan balak.


Nie gambar adik aku and ank buah aku kena tanam dalam pasir. Cian korang jd mangsa kekejaman manusia. Aku tolong amik gambar jer k.. And tolong gelakkan korang.Hahaha..

Yang ni plak gambar akak aku, abang ipar aku and ank buah aku. Si jepun. Hahaha.. Tgh melantak menu tgh hari. Ikan sardin sambal, daging goreng kunyit, ayam goreng and nugget.. Sedap lorh... :p

Yg ni gmbr x len xbkn aku ler. Dh xde spe nk tlg amik kn gmbr aku. Sudah nyer aku amik jer sendiri. Uwarrr... Asyik aku jer amk gambar owg.. Hehehe..

Sekali sekala aku nk gak pic aku sangkut sekeping dua. Tapi bila dh brgambar, mne nk cukup sekeping. Last2 smpai jd berpuluh2 keping dlm hp aku. Sengal tol..

Bila ikan dh naik ke darat adat lah klu org dtg berkerumun. Termasuk akak aku sekali. Tapi bukan nyer beli pun. Tapi best gak aku tgk suasana macam nie.

Bab gmbr ni aku no komen lah sbb aku pun x thu ape sbb nyer aku swuh adik aku amk gmbr post mcm nie. Ala2 tgh pk kn mse dpn lh tu kot. haha

Yang nie mmg aku suke. Udang nie hidup lagi tu. Besar plak. Nasib ar aku sekarang nie dh x mkn udang. Kalau x, mmg terliur aku tgk udang mcm nie. Dalam tong biru tu lg byk udang. Pehh


Bila aku dh dtg sengal nie lh jadi nye. Nie baru aku pnjt tali. Belum lg korang tgk aku pnjt pokok. haha.. Adventure beb. Aku suke lasak2 nie tapi hati aku kapas. Celup dalam air jer dh xleh guna.

No comments:

Post a Comment