Pages

Tuesday, November 9, 2010

My Love

my love....?????
hehehe..
First love aku masa umo aku 14 tahun.. tgkatan 2 lah kiranyer.. Satu sekolah dgn aku.. Masa tu aku sekolah kat sekolah menengah kebangsaan Dato' Abdul Rahman Ya'kub kat Merlimau taupun lebih dikenali dgn nama SDARY.. hehe.. tmpt slalunyer berlaku pergaduhan kaum. Balik sekolah jer mesti ade gaduh2 depan sekolah. Dengan kayu,dengan besi.. adeh.... Takut giler aku.. OK skrg go back dgn story first luv aku. Aku kenal dgn dia mse tgktn dua.. Mcm mne aku kenal? hehehe... Malu plak bile igt blk.. Tp cam biase jer.. xde benda aper pun..msa kat sekolah dari jauh dia menjerit dia nk kenal dgn aku. Aku igt kn dia memain sekali nyer kawan dia datang mnta no fon aku.Tapi time tu x ramai bdk2 sklh yg pkai handfon mcm bdk2 zaman skrg.Aku start pkai fon pun mse aku dh tgktn 5. 2 pun sbb akak aku yg baik sgt nk bg aku gna fon.Klu x mmg jgn hrp lh. Tp time tu bru popular fon 3310.. haha.. aku rase skrg nie owg pun dh x nk pkai fon 3310 tu.Disebabkan aku xde handfon aku bg je lh no tpon umah.. Start dari tu aku berkawan dgn dia and couple. Tp mmg best lh time tu. Maklum lah cinta pertma kn.kitaorg nie mmg susah nk dating. Aku rase cma 4 kali jer aku kuar dgn dia. First kluar dgn kawan2 kt MP.Dia pun ade gak. Second time kluar mase raya.. Tu pun dgn kawan2. Kali ketiga kluar mase tu dia handle rombongan gi sagil dgn classmate dia. Bkn classmate aku lh.. Aku just ikut jer.Dikecualikan dari dikenakan bayaran.. Haha.. Maklumlah awek kesayangan nyer pasal.. Kali terakhir mase dia dh mula beli krete masa tgktn 5. Dia bawak aku gi jalan-jalan kat pantai puteri. Tapi aku bawak adik dengan kawan dia sekali. Aku couple dari tgktn 2 smpai lah umo aku 18 tahun. 2 lah cinta aku yg paling lama aku rase.

Bergaduh masa couple???? Adat lah tu.. tp smua nyer kitaorg bincang elok2.. Dia pun penah bawak aku gi jumpa family dia masa hari raya.. mmg best. Kira mcm serius lah. Mcm mne leh putus??? Aku pun x thu. Kitaorg senyap macam tu jer after abx sklh.. msg pun x,fon pun x.. Smpai lah skrg nie. Aku pun xthu per citer dia skrg. Lost contact terus. Muke dia ada iras2 zul yahya.. Hehe.. sbb tu aku minat giler dgn zul yahya.Comel... pe khabar dia skrg kn. Hrp2 sihat walafiat... Bile aku tgk tv ade zul yahya berlakon mesti aku terigt kt dia...huhu.Mesti dia dh ade awek lain dh skrg. Ntuh2 dah kawen. ermmmm... Melepas...
Senyap jer dgn dia terus jer aku mcm xde mood nk couple. Then aku kjer kilang kat infineon. First pglaman aku lah kiranyer..Jmpa plak dgn sowg mamat nie and merangkap second couple aku. Yg nie pun sme jer skit lebih kurang. After aku berhenti kilang, duduk kg so dia pun pindah dok kat jelai. Umah parents dia. Yang nie pun sme gak lost contact. Bile aku call dia jrg nk angkt. Bile aku msg jgn harap ler klu dia nk balas. Klu dia bls pun cma dia ckp dia bz. Then ble aku x thn dgn stuasi mcm tu aku pun msg dia and tnyer mcm mner dgn hbgn aku dgn dia. Klu dia dh xnk dgn hbgn ni aku pun swuh lah dia putus kn jer. so dia pun setuju and after that kitaorg decide utk jadi kawan. Tp after aku cntinue stdy, dia dtg blk and msg2 dgn aku mcm xde benda yg berlaku. Dan skrg nie dia ckp nk dtg minang aku pas raye nie.. Ohh my God.... Dia pk aku nie ape?? Senang2 jer nk terima dia balik... Pening giler kple aku..

No comments:

Post a Comment