Pages

Monday, November 15, 2010

5 Perkara tentang aku (Part1)

Aku nk share kn5 perkara tentang aku yang aku nak korang thu. Hehehe... Kalau aku bebel pnjg2 sgt x siap plak report aku yg dh berlambak2 depan mate aku nie ha. So untuk aku lepas kn boring dok menulis jer, aku nk menaip plak. sbb kepantasan aku menaip ttp xblh mengalahkn kelembapan tgn aku menulis. Mmg aku nie x suke nk menulis. Tapi kalau bab2 menaip ko serah kn jer pada aku. Kalau korang nk upah aku jadi kerani korang pun aku sanggup. Tanpa melihat keyboard aku leh menaip sepantas yg mungkin. Kalau idea aku mencurah2 ke ladang gandum cnfirm aku dh byk post kn cite kt blog aku nie.. Hahahaha

Ok,berbalik kepada diri aku nie. Aku nk korang tahu 10 perkara yg bg aku mmg patut korang tahu pun ttg aku.

1) First thing....ceh.. bahasa omputih plak.. itu dia.Omputih mari. Hahaha... Perkara pertama aku suke pada gunung dan air terjun.. Aku suke pada tasik. Aku x suke pada shopping. Tapi bile mmber2 ajak kuar cnfirm gi MP,gi shoppinh2 mall. Pehh..nk xnk aku ikut kn jer ar. Tapi klu ikut kn ati aku nie, Aku nk lepak2 kt tepi tasik air keroh tu. Men kayak, men basikal air, pas tu gi zoo melawat mmber baik aku. Pak beruk, pak babun and yg sejenis dgn dowg. Pesal aku suke beruk pun aku x thu, Mybe sbb dulu family aku ade bela beruk kot. Xpun sbb aku ramai kawan yg perangai mcm beruk. hahahahah.. Tettttt.... aku x ckp yer. Korang jgn mrh aku yer kawan2. Aku taip jer. Tgn aku nie yg nk swuh taip korang perangai mcm beruk. Hahaha..

2) Aku nie simple. Kuar pun simple. Tapi klu datang angin lintang aku nk make over lebey2, hahahaha..cnfirm aku kebas make up adik aku. Dh dia jer yg ade make up kt umah. Aku nie mne nyer nk beli2 make up nie. Dok kebas owg nyer jer. Nasib ar xde effect kt muke aku nie sbb kebas owg punyer.. Hahahaha...

3) Binatang kesukaan aku adalah beruk. Aku pun byk kali gak pk kenapa aku nie suke betul dgn berok. Nak kata perangai aku nie mcm berok xde ar sgt kn. Skit2 jer aku rase. Tapi ntuh ar,mmber2 aku yg dh sekepala dgn aku nie mmg dh fhm sgt ar. Bile nmpk beruk jer cnfirm rojer aku. Hahahaha... Dan aku pun mula menjerit2 mcm berok. smpai berok tu pun trpikir spe yg berok sbenar nyer.. Dia berok ker aku yg berok.. Hahaha.. Ngong nyer berok. Tu pun nk pk. Dh cnfirm2 ar ko tu berok.. Hahahahaha... Smpaikn bezday aku thun nie mmber aku bg kn adiah ptung berok. Best nyer.. haha.. Tapi aku dh lupe mne aku ltk nyet2 aku tu..

4) Aku nie xsuke org bg aku bunga. Tp kebanyakkan pmpuan mmg suke klu owg laki bg bunga. Tapi aku nie pelik skit. Ye ar. Nk bg bunga wt per. Cuba korang bg emas ker, leh gak aku gadai klu aku sesak2 xde dwet. Ni bg bunga plak. Kalau bunga idup sok lusa mmpos dah. Kalau bunga plastik plak, Bgus jer aku beli sndiri kt kedai... Isshhh..dunia2... nk romantik pun bg ar yg bermanfaat. :p

5) Aku nie suke berkwan. Xkira laki ke pmpuan smua aku kwn. Tapi yg x best nyer bile ramai kwn laki dowg cop aku nie ape plak. Tu ar cetek nyer pemikiran org2 sekarang. Lantak korang ar nk ckp ape pun. Dh perangai aku mmg mcm nie. Nk wt mcm mne. Yg penting aku x wat pape yg salah. Aku ade kwn nie. Mmg mcm *&&(*^% sikit perangai dia. Depan aku bkn men lg, tp blkg aku dok bwk mulut cite bkn2. Tu ar aku heran tol dgn pmpuan skrg nie. Mulut mcm *&*&^&.. Kwn dgn laki lg sempoi dr byk kwn pmpuan nie. Suke tol mnjaja cite. Klu cite btol xpe gak. Ni dok cite bnda yg x msuk akal. Mmg mcm sampah tol mulut kau tu bedah oiiii.... Bile igt2 lek mmg ar sakit ati. Tapi pesanan bpk aku untuk adik bradik aku yg x kurang rmai nyer

" biar owg buat kita,jgn kita buat owg , ada balasan dia tu nnti "

So,pada korang2 tu jgn ar nk berdendam ker ape ke klu owg wat jahat dgn korang. Sabar jer lh. Nk maki pun maki dalam ati jer. Hahaha.. Pas tu gi tasik ker,gi gunung ker, Korang jerit ar sepuas2 ati korang.. lepas kn ape yg ade dlm hati korang tu.

3 comments:

  1. kenapa lah orang xleh nak komen.. uwarrrrrr

    ReplyDelete
  2. boleh jer....cuba buang segala moderet ke ape ke kat setting... biar senang org nak komen....

    ReplyDelete